Tolmácsolás

Kísérő tolmácsolás:
Kalauzolás jellegű tolmácsolási feladat. Leginkább kulturális tevékenységeken való részvételkor, cég telephelyének bemutatásakor, városnézések alkalmával stb. használatos.

Konszekutív tolmácsolás:
Ügyfeleink által leggyakrabban igénybe vett tolmácsolási szolgáltatásunk a konszekutív, egyfajta oda-vissza történő tolmácsolás. Munkatársaink biztosítják, hogy könnyen követhessék és megértsék az Önök számára idegen nyelven zajló tárgyalást, megbeszélést.
A konszekutív tolmács előzetesen egyeztetett és megkövetelt fordítási pontosságtól függő szakaszokban, tisztán artikulálva és helyesen intonálva követi az előadót.

Szinkron tolmácsolás:
Ez a tolmácsolási forma leginkább nemzetközi rendezvényeken, konferenciákon használatos. A szimultán tolmácsolás során, a tolmács az előadót fejhallgatón keresztül hallgatja, és az elhangzottakat mikrofonon keresztül, a beszélőhöz képest csupán pár másodperc késéssel továbbítja a fordításra várónak. A közvetítés információtartalmában, szövegtagolásában és intonációjában híven követi az eredetit.

Fülbesúgó tolmácsolás:
Lényegében konszekutív jellegű tolmácsolás. Az idegen nyelvet nem értő személy részére a tolmács a szó szoros értelmében a fülébe súgja, vagy halk hangon tolmácsolja az elhangzottakat.

Eszközök
Megrendelőink külön kérésére a tolmácsolási feladat elvégzéséhez szükséges berendezéseket, (tolmácsgépek, kabinok, fejhallgatók stb..) biztosítani tudjuk.